Cert. Medicinsk Massageterapeut

boka tid

OM MAGNUS MUSKELHÄLSA

Magnus Muskelhälsa

Har sen unga år alltid sysslat med idrott på något sätt men det jag tränat mest är styrketräning. Även om det har smugit in löpträning och deltagande i Halvmara mm.


Har från yrkeslivet en bred erfarenhet inom olika områden bl.a. bussförare, säljare, samt kontorsarbete.

Sammantaget ger det mig en bra grund i kroppskännedom och hur yrken och idrotter påverkar och kan orsaka smärta och värk. Har själv besökt olika terapeuter - bra och mindre bra - och det som hjälpte mig var en kombination av bra massage och en kunnig kiropraktor.


Har följande utbildningar och kurser:

  • Certifierad Massage Terapeut - Hälsoteket
  • Diplomerad Medicinsk Massageterapeut - Hälsoteket
  • Mjuk Kiropraktik och Strukturell Osteopati - Ackermaninstitutet
  • Strain - Counterstrain - Bergqvists utbildningar
  • Rehab- Kinesiologi tejpning - Bergqvists utbildningar
  • Diplomerad Terapeutisk Gravidmassage TM  - Pågående - Behandlingsteam John Carrier

MEDICINSK MASSAGETERAPEUT


Massage känner du säkert till, men vad är medicinsk massageterapi?


En medicinsk massageterapeut har längre utbildning än en massör och jobbar ofta med besvär i rörelseapparaten. Förutom massage används en rad andra behandlingstekniker som syftar till att lindra smärta och normalisera funktionsnedsättningar. Grunden för behandlingarna utgår från kunskaper i anatomi, fysiologi, medicin och patologi.


Medicinsk massageterapi är ett alternativ till andra manuella terapier, såsom sjukgymnastik, kiropraktik eller naprapati. En välutbildad massageterapeut använder många av de behandlingsmetoder som andra terapeuter också använder.


Det är många som arbetar med massage i Örebro. Jag utför givetvis massage men ofta är en kombination av andra metoder mer effektiva för att du ska bli av med besvären.